Calibella

Pumpan Peter

Publicerad 2013-10-31 03:09:00 i Allmänt

Vi har fått en ny familjemedlem i vår lilla lägenhet. Han heter Peter och är mycket, mycket snällare än vad han ser ut att vara, så ni behöver inte oroa er. Imorgon är det dags för Halloween, och det kommer vi tillbringa i Santa Barbara. Det finns nämligen en gata där som heter Isla Vista där alla studenter bor, och där ska det tydligen finnas Halloweenfester i vartenda hus så det är bara att gå in med sina outfit och festa och ha kul. Jag har hört av folk som har varit där att det ska vara öööverballt. taggataggatagga. Jag, Angelina och Fatimatou ska vara läskiga zombies. 
 

En vanlig höstdag med Calibella

Publicerad 2013-10-29 02:55:00 i Allmänt

Jag vaknade 6.35 av att mitt alarm ringde. Klädde på mig, sminkade mig, åt frukost och packade ihop min grejer (tyst som en mus eftersom alla tyskar + Angelina sov). Klockan 7.20 var jag redo med min cykel (vid namn Rut) för att bege mig till skolan. Tyvärr måste jag meddela er alla att hösten har nått Kalifornia med och det var både kallt och blåsigt när jag cyklade till skolan. Min lektion började 8.00 med Advanced Emergency Care och jag försökte hålla mig vaken genom hela lektion. Läraren är ganska tråkig men innehållet var helt okej idag. Vi lärde oss att ta hand om blood wounds och burns. Lektionen slutade 9.50 och därefter har jag håla i 2 timmar och 40 minuter. Jippy. Fastän det är ganska drygt med så lång håla är det helt okej för då kan jag alltid passa på att kontakta mina kära svenska vänner, då det annars är så svårt att hitta tider som passar båda sidor av planeten. Klockan 12.30 hade jag Biologi med min roliga, skumma lärare Gary och jag lärde mig en massa om bakterier. 13.45 var jag klar för dagen och jag cyklade hemmåt. Min roommate Gabriel var hemma och han hade lagat för mycket mat så vi åt lunch tillsammans. Det smakade mumma. Sedan tog jag en powernap tills Angelina kom hem från skolan och då stack vi iväg till Ralph's för att storhandla. Efter att ha lyckats cykla med alla grejer till vår lägenhet gick vi snabbt ner till tvättstugan för att tvätta kläder. Imorgon har jag prov i Engelska ordkunskap så jag måste tyvärr göra en sista plugginsats innan jag går och lägger mig. Och kaaanske, lite senare när jag är färdig ska jag ner till jacuzzin som belöning. Har som ni ser samlat på mig en massa  vuxenpoäng idag, tjoho. 
 

Peace love and understanding

Publicerad 2013-10-27 21:07:51 i Allmänt

Igårkväll var vi på en maskeradfest a la USA-way och det var svinkul!! Alla hade jättesatsiga utklädningskläder, musiken var bra och vi hade helt enkelt en mycket bra kväll. Jag och Angen var hippies.Jag tog med kameran men batteriet tog slut tyvärr. 

Six Flags!!!

Publicerad 2013-10-27 20:57:03 i Allmänt

I fredags åkte vi med några nya tyska (såklart) kompisar, lite spontant till en stor nöjespark som heter Six flags som ligger ca 1 timme härifrån. Jag är egentligen en riktig fegis och åker nästan aldrig läskiga karuseller men jag övervann min rädsla och åkte jättemånga skitstora, snabba karuseller med loopar och hela kittet. Adrenalinkicken var amazing. Eftersom det är Halloweenetid här i Amerika så kryllade tivolit med zombies och andra monster, sjuuukt läskigt omg. Efter 11 timmars åkande var vi helt slut och vi åkte hem.
 
 

AVP

Publicerad 2013-10-21 05:06:00 i Allmänt

Nu har jag precis varit och gymmat för andra gången den här veckan. Fyy fasen vad jag är grym. Jag kände att jag behövde trimma mina muskler lite efter att ha kollat på alla vältränade volleybollmästare från dagens tournament. Jag och Angen tog bussen vid 11 i förmiddas, mot Huntington Pier där volleybolltruneringen skulle vara, men innan vi satte oss på läktaren i den stekande solen gick vi på en kort Halloweenutklädningsjakt. Vi har bestämt oss för att vara hippies på våra kompisars halloweenparty och läskiga zombies när vi ska till Santa Barbara. Vi hittade låtsas blod, lösögonfransar, låtsasblommor och hippieglasögon så jag skulle vilja säga att vi har kommit halvvägs på den fronten. När vi kollat färdigt på halloweenkläder gick vi till beachen för att kolla på volleybollen. Det var ett väldigt trevligt evenemang med en massa taggade och glada åskådare. Jag och Angelina skrek och tjoade som galningar och det var sjukt spännande. Fattar inte hur spelarna kan ta bollarna så som de gör och jag hade inte stått en chans mot dem. Men det är väl bara att öva.. eller?
 

Signal hill

Publicerad 2013-10-20 19:39:00 i Allmänt

En italiensk kille från min surfingklass tog mig, Angelina, Roxi och hans kompis som är från Österrike till den högsta punkten i Long beach för att kolla på den vackra utsikten och den fantastiska solnedgången. Det var jättefint verkligen! Efteråt stack vi hem till oss och badade i jacuzzin och senare gick vi till en pizzeria på mainstreet där de hade de hittils godaste pizzorna. Det va mumsfilibabba. Om en halvtimme ska jag och Angen dra till Huntington för att se en volleyboll cup (någon sa att det var världscupen men jag är inte helt säker) och sen ska vi försöka hitta utklädningskläder till Halloween.
 

Orange party

Publicerad 2013-10-19 01:49:00 i Allmänt

 Igårkväll åkte jag, Angelina, Ryan och hans kompis John till Orange som ligger 20 minuter härifrån för att gå på en nattklubb. Det va en ny opening så det var smockat med människor och vi fick köa i minst en timme men vi hade väldigt kul ändå och kvällen avslutades med nattamat på donken. 
 

Trader Joe's

Publicerad 2013-10-18 01:12:15 i Allmänt

Jag har funnit en ny favoritmataffär. Gabriel tipsade mig om den så jag stack dit för att checka läget och ååh va fint det var där. Det är ungefär samma priser  som på Ralph's fast grönsakerna och frukterna är mycket bättre på Trader Joe's och köttet är riktigt billigt också. 
 

Bio the American way

Publicerad 2013-10-16 01:52:27 i Allmänt

Igår gjorde jag och Angen en spontantripp till the movie theatre ca 2 km ifrån där vi bor. Vi stack först dit och köpte biljetterna och medan vi väntade på att filmen skulle börja (vi hade 2,5 timmar på oss- tidspessimister haha) stack vi till Ruby's. Jag åt en väldigt god hamburgare och Angelina beställde milkshake. Mätta och belåtna gick vi runt i några affärer och sedan började vi bege oss mot biosalongen. Filmen vi skulle kolla på hette "Enough said" som är en romatisk och mysig komedi men tydligen var det bara vi två som ville kolla på den filmen. Vi var alltså heeeelt ensamma i biosalongen! Filmen var bra och maten var god = en bra kväll. 
 
By the way måste jag berätta två roliga saker.
1. Fick reda på i söndags att jag har grannar från Venezuela som är med i friidrottslandslaget (400 m stafett) och de kom 7a i OS och 9a i VM eller så var det tvärtom. Och jag har mött dom i volleyboll och vi vann en gång!!! Fatta cooooltt!!! Ska be om deras autograf nästa gång jag ser dom. 
2. Imorgon kommer dollarn rasa vilket betyder att allt kommer vara extra billigt för oss utlänningar. Därför har vi bestämt oss för att shoppa på fredag och förhoppningsvis hittar vi någon bra utklädning till Halloween!! taggaa
 
 
 

Jet ski at Belmont Pier

Publicerad 2013-10-13 05:58:32 i Allmänt

Jag åkte alltså vattenskoter för första gången i torsdags och det var så jäääävla kul!!!! Det var en blandning mellan rädsla och glädje och jag fick värsta adrenalinkicken av det. Först körde norsken, Jens, skotern men sen fick jag också testa köra. Det va såå ballt och jag vill göra det igen!!!
 

The Hollywood sign

Publicerad 2013-10-12 19:29:00 i Allmänt

Igår körde vi till Hollywood för att  vandra upp till Hollywoodskylten!!! Det va en 40 minuter lång promenad men vi lyckades inte gå hela vägen upp för att det va avspärrat och man behöver tydligen ha särskilt tillstånd för att komma ända fram men vi tog en massa fina bilder och fick bra motion i alla fall.Efter hiken stack vi hem grillade korv och badade i jacuzzin. 
 
I torsdags åkte jag vattenskoter med en norsk kille och han hade en gopro kamera så vi kunde ta en massa filmer och bilder och förhoppningsvis kommer jag kunna lägga upp lite bilder här snart!
 

Laguuuunaa

Publicerad 2013-10-07 02:01:00 i Allmänt

Igår gjorde jag, Angelina, Nick och Fatimatou en mini-roadtrip till Laguna Beach. Det är en liten rikemansstad vid havet som är väldigt, väldigt fin. Husen är helt otroliga och jag vill inte ens veta hur mycket de är värda. Vi tog med oss våra surfingbrädor, men det fanns alldeles för många surfare i vattnet så vi vågade inte paddla in i smeten, så vi solade mest på stranden. Vi letade efter kändisar för att jag har hört att många kändisar bor där men vi misslyckades. Jag har alltså fortfarande inte sett några kändisar. wäähää. Trots det var det en väldigt lyckad beachdag och runt fyra stack vi tillsammans till Ralph's och köpte grocerys som vi behövde för vår BBQ som vi skulle ha senare på kvällen. Nick gjorde typ världens godaste kött, med vitlöksbröd, Angelinas speciella vitlökssås och svenska Hasselbacks potatisar. Åh vad det var gott att få lite äkta mat för en gångs skull! 
 
 

Lakewood mall

Publicerad 2013-10-04 21:22:23 i Allmänt

Igår stack jag och min surferbuddy Joe till Huntington beach klockan 7 på morgonen. Planen var egentligen att dra till Sunset men det var helt platt där. Men det var det verkligen inte i Huntington!! Vågorna var så himla stora och I ate shit, som man säger här i Cali. Det blev ingen bra surfing för mig men det var väldigt fint och jag var glad ändå. Efter skolan tog jag och Angelina bussen till Lakewood mall som ligger kanske 20-30 minuter från skolan. Målet med shoppingturen var att köpa nya converse och det gjorde jag!!! Nu kan jag äntligen bli av med mina gamla, slitna men älskade converse som jag köpte i 8:an. Conversen här var mer än dubbelt så billiga om man jämför med Sverige. Jag köpte även ett sexpack puma sportstrumpor för 70 spänn och 6 par trosor för 70 spänn. Det känns mer som att jag har tjänat pengar än spenderat!
 
 

Promenix till piren

Publicerad 2013-10-02 19:18:00 i Allmänt

Igår när jag och Angelina kommit hem från skolan gjorde vi ingenting! Vi bara satt och glodde på våra datorer i hopp om att vi skulle börja göra våra läxor. Men till slut bestämde vi oss för att gå till piren och äta glass istället och göra läxorna senare (classic ursäkt, men jag gjorde faktiskt läxorna sen mamma och pappa haha). Vi tog några fina bilder på mysiga Seal Beach också.
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela