Calibella

BBQ/Goodbye party

Publicerad 2013-12-21 01:17:00 i Allmänt

I onsdags var det BBQ hos våra internationella kompisar på 2nd Street. Det var väldigt gott och trevligt men samtidigt trist att alla ska lämna varandra så snart... Har verkligen haft jättekul med alla mina nya vänner och jag hoppas att jag kommer kunna hålla kontakten med de flesta i fortsättningen. Jag och Angelina planerar att göra en roadtrip i Tyskland och Holland i sommar, så vi kan hälsa på alla nya tyska/dutch buddies. Ser verkligen fram emot det. Och sen kanske de kan komma och hälsa på oss i Sverige nån gång med. Men självklart kommer vi ju inte kunna ses lika mycket som vi kunnat göra här, så det är ju lite synd. Dessutom kommer det kännas jättekonstigt att säga hejdå till min kära roomie. Fast vi bor bara tre timmar ifrån varandra men det är välsigt stor skillnad på tre timmar och en meter.. Men tur att det finns skype i alla fall!
 

I <3 surfing

Publicerad 2013-12-16 21:12:29 i Allmänt

Igår åkte jag till Huntington Beach med Joe, Jessica, Nick och Jessicas kompis Anna för att surfa (för kankse sista gången). Vädret har varit underbart de senaste dagarna med mycket sol och det var jättekul att dra ut på vågorna. Vågorna var oklanderliga och jag lyckades stå upp på min bräda flera gånger. Idag är det 27 grader ute btw. Inte för att göra er avundsjuka eller nåt... moahahaha....
 

Venice Beach och Santa Monica Pier.

Publicerad 2013-12-16 20:23:00 i Allmänt

I fredags åkte jag till Venice och Santa Monica med Fernando, Ely och Fynn. Venice Beach är nog bland det ballaste och skummaste stället jag någonsin sett. Massa hippies överallt och affärer där de säljer receptbelagt weed. Santa Monica var väldigt vackert. Vi åt fish and chips. Det va mumma.
 
 

Disneyland!!!

Publicerad 2013-12-16 20:16:58 i Allmänt

I onsdags förra veckan stack jag, Angelina och Cory till Disneyland! Fy va länge vi har längtat efter att åka dit. Jag var lite velig om att gå dit för det är svindyrt men jag är glad att vi bestämde oss för att åka. Det var supermysigt med all julbelysning, och fyrverkerier och vattendans. Och så såg jag Musse Pigg in real life!!!
 

Mycket att göra, noll tid

Publicerad 2013-12-16 20:11:27 i Allmänt

Tjena mitt bena! Som ni märkt har jag inte bloggat på evigheter och det beror på att vi har haft finalsweek, alltså slutprov i alla ämnen. Mitt sista prov är på onsdag så jag måste sätta på mitt plugghäst-mode. Dock har jag hunnit hitta på en hel del grejer ändå! Men jag delar upp alla grejer i olika delar så det int eblir så krångligt. 

Game time!

Publicerad 2013-12-05 00:54:00 i Allmänt

 Igår hade jag ordprov i engelska på förmiddagen, vilket gick helt okej tror jag. Sedan, efter lunch, så hade vi Self defence som vanligt, där min lärare babblade på i 50 minuter om hur viktigt det är med exersice och awereness och blablabla... Efter det hade jag min absolut sista laboration på California State University. Hur deppigt är inte det? Jag kommer sakna min underbara lärare och mina underbara lab partners, men inte alla äckliga maskar och insekter. Lektionen slutade tidigare än vanligt och jag bestämde mig för att gå på skolans basketevent. Klockan 7.00 pm skulle tydligen årets största hemmamatch hålla hus i pyramiden, mot Creighton som ligger rankat top 25 i hela USA. Min labb slutade 3 och 3.30 skulle det serveras gratis mat utanför pyramiden och självklart drar man ju dit. Det var inte det godaste jag ätit men gratis mat är ju alltid gott. Efter jag käkat, drog jag till studiebyggnaden på skolan (Horn Center, aka HC) för att göra mina läxor, medans jag väntade på att Angen skulle komma. Vid 5.30 började vi gå mot Pyramiden för att ställa oss i kön som var öööverlång. Väldigt mycket folk kom för att heja på vårt lag, men trots det megaförlorade vi. Tror vi förlorade med typ 20 poäng men stämningen var god ändå. Efter matchen stack vi hem och åt nudlar och kolla film. 
 

Beautiful San Fran

Publicerad 2013-12-03 04:44:00 i Allmänt

Igår kom jag och Angelina äntligen hem från en 14 timmar lång resa från San Francisco! Vi åkte som sagt redan på tisdagen med buss, och sedan blev vi hämtade från stationen vid 8 tiden på kvällen mitt i den vackra staden! Min pappas kusin Behnoush kom och hämtade oss och så körde vi ca 40 minuter till hennes hus som ligger nordöst om San Francisco i en mindre stad som heter Pleasant Hill. Där fick jag träffa hennes familj för första gången, barnen var såå söta!! Vi blev bjudna på persisk mat och sedan gick vi och la oss. 
Nästa dag åkte jag och Angen in till San Francisco med tåget och shoppade heeela dagen. Vi gick till Market Street som är en väldigt känd shopping gata i SF och även till nåt fint torg som jag inte minns namnet på. Precis som alla andra jag känner som varit där förut säger, så påminde staden mig väldigt mycket om Europa. Byggnaderna var lite äldre och pampiga och tillskillnad från Southern Californa så var löven höstfärgade och det kändes juligare där, med all julbelysning och det faktum att man nästan kunde ha jacka och halsduk på sig utan att det var för varmt. Det ända som var mindre bra med staden var att det kryllade av hemlösa, smutsiga männioskor som gick runt och tiggde pengar. Lunds tågstation är ej jämförbar med San Francisco Down Town. Men om man bortser från det tycker jag att det var en mycket trevlig stad med god stämning. 
På torsdagen var det dags för Thanksgiving!! Sista torsdagen i Novemeber tror jag att det är varje år och man firar dagen vanligtvis med sina nära och äter stuffed turkey, mashed potatoes och pumkin pie till efterrätt. För att summera min första thanksgiving dinner upplevelse måste jag säga att den var mycket, mycket bra. 
Dagen därpå var också en speciell dag, för det var nämligen Black Friday! Det innebar att alla affärer i iprincip hela Amerika skulle ha otroliga prissänkningar, vilket också skulle innebära överdrivet mycket folk i alla affärer och shoppingcentrum. Jag har hört en massa hemska historier om folk som dött under Black Friday, bara för att de kvävts när folk försökt pressa sig in i butikerna, för att få gratisvaror och annat svinbilligt skit. Helt galet tycker jag. Jag var lite skeptisk till en början. Man blir ju lite rädd när man hör sånt där sjukt. Men eftersom man inte är i USA förevigt så tyckte jag att det var värt att vara med om det i alla fall en gång. Rean var faktiskt rätt bra, de flesta affärerna hade 50 % på alla varor och liknande erbjudanden men jag tycker nog att det är lite överskattat ändå och inte värt att dö för... Trots all trängsel och köande fyndade jag en del!
 
Den sista dan (lördag) fick vi en guidad tur av Behnoush. Först åkte vi till Palace of fine arts som är en väldigt pampig byggnad som ser ut att vara gjor under grekiska antiken men i själva verket byggdes år 1915. Det var verkligen vackert och värt att se. Sedan åkte vi till Golden Gate Bridge, vilket jag tycker är ett måste när man besöker San Francisco. Vidare åkte vi till Lombard Street som är mest känd för att vägen är väldigt kurvig och ligger i en brant backe och har varit med i många Amerikanska filmer. Sista stället vi besökte var Fisherman's Warf. Det är ett område nära en hamn i SF, men många söta souveniraffärer och Fiskerestauranger. Vi åt lunch på en mysig restaurang och jag åt clam chowder soppa för första gången. Mätta och belåtna åkte vi hem. 
På söndag morgon var det dags för oss att ta farväl av familje och bege oss hem till Seal Beach. Såklart körde vi fast i thanksgivingtrafiken och det tog en evighet, men till slut kom vi hem efter en toppentrip i lovely San Francisco!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela