Calibella

Sunset in Newport

Publicerad 2013-09-29 19:28:00 i Allmänt

Nu har vi fullt hus här i vår lilla lägenhet. Gabriel och Ketti har bjudit fyra tyska grabbar och de har ockuperat vårt vardagsrum hela helgen. Igår stack vi alla, plus en norsk och en amerikan och några andra tyskar till beachen i Newport. Vi var ett riktigt stort gäng och vi hade med oss 9 surfingbrädor och en massa våtdräkter och lite plickplock som man kunde äta. Vi var på stranden hela dan och jag fick en del bra vågor. I början var det rätt platt men någon timme senare kom det riktiga hawaiivågor och jag hade sand ööööverallt efter. Vi stannade ända till solnedgången och tog lite fina bilder. Innan vi stack hem gick vi in på en äkta amerikansk humburgarrestaurang och det var väldigt gott, speciellt efter allt paddlande i vattnet. Lite senare stack vi på en liten fest i Seal Beach och sen stack vi hem och sov. Jag sov väldigt gott!
 
 
 

The swells are dank duuuude

Publicerad 2013-09-28 01:21:33 i Allmänt

Idag stack jag, Angelina och vår nya surferdudekompis Landon till Huntington beach för att surfa. Vågorna var rätt svåra att surfa på och vissa var galet stora, så jag lyckades ställa mig upp två gånger bara. Jag skulle försöka lära Angelina att surfa och hon var mycket duktig, men vi måste öva lite till och kanske på en annan strand för vågorna är lite större på Huntington. Fastän vi inte fångade så många vågor var det helt underbart att plaska i vattnet och det va sjukt baaaalllt, eller som man säger i Southern California: it was daaaank braahhh.
 
 

Birthday pizza

Publicerad 2013-09-24 07:38:00 i Allmänt

Glömde berätta att Angelina fyller år idag!!! GRATTIS ANGEN!!!! Våra tyska roommates hade köpt en megastor tårta och av mig fick hon en rosa skolhandduk och en rosa vattenflaska. På kvällen stack vi ut till 2nd street och åt jättegod pizza i en italiensk restaurang. Det var trevligt!
 
 
 

Ska aldrig mer klaga på Skånetrafiken.

Publicerad 2013-09-24 00:39:33 i Allmänt

Igårkväll bjöd våra underbara tyskar oss på middag. Men ni anar inte hur jobbigt det var att ta sig dit, herregud!!! Först gick vi till busshållplatsen och det stod att det skulle gå var 45:e minut så vi väntade och väntade och väntade. När det hade gått nästan en timme bestämde vi oss för att gå till en annan busshållplats någon kilometer bort och där väntade vi i kanske 20 minuter. Sedan var vi tvungna att byta till en annan buss men det gick i alla fall hyfsat smidigt. Det är så himla irriterande att man aldrig vet när bussarna kommer gå och deras hemsida är jättesvår att fatta. UUsch blööö. Saknar skånetrafikens reseplanerar-app som aldrig förr haha. Det positiva med att vi fick vänta så länge på bussen var att vi var extra hungriga och maten smakade extra gott. Det var Ella som hade lagat maten och fy vad hon är bra på att laga mat. Vi åt laxgryta med tagliatelle-pasta, och så hade de köpt en supergod chokladtårta till efterrätt. Det blev alltså en bra kväll tillslut!
 

God bless America

Publicerad 2013-09-23 02:16:00 i Allmänt

Nu har jag deltagit i en äkta amerikansk gudstjänst med allsång och hela kittet. Det var trevligt att sjunga och allt det där men det var sjukt segt när prästen skulle snacka. Varken jag eller Angelina är särskilt religiösa, men vi ville bara se hur det var i USA, som är relativt religiöst om man jämför med Sverige. Eller jag hade i alla fall fått för mig det. Och det stämde ganska bra. Folk höll upp händerna och sjöng med och efter gudstjänsten ville prästen att vi skulle gå med i ungdomsförsamlingen och jag och Angelina var tvungna att ljuga om att vi var kristna. Jag kände verkligen att jag inte hörde hemma där och jag kände mig väldigt obekväm. Men det var ändå väldigt intressant att uppleva det! Efter gudstjänsten stack jag ner till poolen och försökte plugga lite, men det blev mest sova och mindre plugga hehe. Nu ska jag och Angen till våra tyska kompisar på 7th street och äta lax.  Det ska bli gott med lagad maaaat.
 

Cerritos mall

Publicerad 2013-09-22 19:13:00 i Allmänt

I förrgår stack vi till Cerritos mall som är stort shoppingcenter 15 minuter från Long Beach. Det fanns en massa bra affärer bland annat Forever 21!! Det är nog min favorit affär tillsammans med maicy's för macy's är så himla billigt! Jag köpte ett par jeans för 70 spänn helt sjukt! och så köpte jag en sport-bh och en skjorta. Jag och Angen har blivit kära i en ny matkedja by the way, nämligen panda express. Det är typ mc donalds fast kinamat. Hoppas det införs i Sverige snart. Igår gjorde vi inte så mycket under dan. Vi hängde lite vid poolen och så pluggade jag en del. Big test tomorrow!! På kvällen stack vi till en hemmafest och det var mycket trevligt. Nu ska vi snart på gudstjänst i kyrkan. Vet att det låter konstigt kanske men vi vill veta om det är likadant som på film haha. 
 

OMG it's a shark!!!!

Publicerad 2013-09-20 03:26:22 i Allmänt

Denna vecka har gått så himla fort och nu är det äntligen helg igen!! Jag hade mitt första engelskaprov idag och det gick bra, och så har jag ett fett stort biologiprov på måndag. Kan komma på tusentals andra grejer som är roligare här än att plugga.. men men.. jag ska inte klaga! Förresten så var jag med om en iusnugdsiuzhxnucg-upplevelse idag. Jag såg delfiner!!!! En av dem simmade rakt under min surfingbräda. Fatta vad rädd jag blev när jag inte fattade vad det var. Jag troddde ju såklart att det var en haj haha. Men det var bara en söt liten delfin som letade efter sin mate och så skulle de göra dolphine babies. Helt otroligt var det! 
 

Catching waves in Newport and Huntington

Publicerad 2013-09-15 03:50:00 i Allmänt

Jag har inte bloggat på ett tag men jag får summera allt som har hänt i ett och samma inlägg. Angelina stack med en av våra amerikanska kompisar till Berkley University som ligger ganska nära San Fransisco. Det känns jättekonstigt att vara utan min roomie men hon kommer hem på söndag kväll! Jag tog det ganska lugnt i torsdags och fredags för jag har varit lite trött och kännt mig lite halvkrasslig. 
 
Igår stack jag med Gabriel, Ketti och en dansk tjej som heter Pi till New Port Beach för att surfa men vågorna var sjukt stora, största på hela sommaren tydligen, så jag vågade mig inte ut. Efteråt gick vi till en jättefancy italiensk restaurang och jag åt världens godaste ravioli omg. Idag stack vi till en annan strand som heter Huntington Beach och där var vågorna lite snällare och jag stod faktiskt upp på surfingbrädan för första gången! Det var en underbar känsla! Nu är jag rätt trött och ska vila lite. Ikväll ska jag till Santa Monica med mina roomies och några andra tyskar. 
 

Alamitos bay

Publicerad 2013-09-12 17:52:00 i Allmänt

Idag gick jag upp 6.15 tjohoo. Har sovit jättelite hela veckan och går runt som en zombie, men jag har lovat mig själv att ta en siesta efter skolan. Jag bytte som sagt till torsdagens surflektion istället så att jag kan vara ledig på fredagar och målet med dagens lektion var att hitta någon som kan köra mig fram och tillbaka till Sunset Beach med min bräda, och nu är det fixat. Eftersom jag inte kände någon innan idag så fick jag skita i brädan första lektionen så det blev ingen surfing för mig idag. Och jag måste köpa en våtdräkt och ett fotrep (leash), men jag tänkte kolla på det efter min siesta idag så kanske jag kan följa med mina roomies till beachen imorgon förhoppningsvis. Jag tog lite bilder på mina surferbuddies.
 

Huntington beach

Publicerad 2013-09-10 01:04:05 i Allmänt

Igår köpte jag min surfingbräda och den är sååå fin!!! vår granne och hans kompis körde oss till en annan stad i närheten som heter Huntington Beach där säljaren till surfingbrädan bodde. Efteråt stack vi tillbaks och lämnade brädan och så stack vi till en annan strand och badade en kort stund. Men inte för länge för det fanns stingrockor i vattnet. läääskigt! 
 
Skolan var rätt kul idag och jag fick ganska mycket gjort. När jag kom hem stack jag direkt till poolen och solade. Fy va bra jag har det!
 

Taco/jacuzzi night

Publicerad 2013-09-08 18:09:56 i Allmänt

Igår gjorde jag inget särskilt under dan eftersom jag trodde att jag skulle hämta min surfingbräda, men tyvärr kunde ingen av mina kompisar köra mig.... men min granne har lovat att köra idag! hoppashoppashoppas. 
 
På kvällen gjorde jag och Angelina äkta svensk tacos som vi åt tillsammans med våra tyska kompisar. Det va mumsfilibabba. Mexikansk tacos är inte ens jämförbar med svensk, på långa vägar. Efter maten gick vi ner till jacuzzin och våra amerikanska grannar följde med. När vi var för varma gick vi upp till lägeheten igen och åt efterrätt. Det blev alltså en lyckad kväll!
 
 

Trip to 2nd street

Publicerad 2013-09-07 03:42:00 i Allmänt

Jag gick upp 6.12 AM idag för att gå på min första surfinglektion men vi gick inte in i vattnet utan vi fick bara en massa tips om vilka slags brädor och våtdräkter som man bör köpa. Jag var rätt pirrig att jag inte skulle hitta nån ett tag. Antingen så är de sviiiindyra (500-600 USD) eller så är de begagnade och kassa. Men jag hittade en som är iprincip oanvänd och rätt storlek för 250 USD vilket svider lite i plånboken men jag lär ju inte hitta nåt bättre så jag får la slå till. Och imorgon får jag äntligen den!!!! 
 
Efter jag kommit kom hem från lektionen (8.30) så chillade vi lite hemma och sen stack jag och Angelina till 2nd street Long Beach. Där finns det en del mysiga cafeer och barer och några roliga affärer. Jag testade hur mycket kläder som helst men köpte ingenting för jag kände mig litta pank haha. Duktig tjej!  Nu sitter vi hemma helt själva för våra kära tyskar stack på roadtrip till bergen. Föräldrafritt wohoo. Imorgon kommer våra andra tyskar kompisar över och så ska vi ha taco/jacuzzi-kväll. 
 
 

Punktering och surfingbrädsjakt

Publicerad 2013-09-06 02:34:00 i Allmänt

Imorse fick jag punktering på väg till skolan. Såklart. Jag och min otur asså... Men jag kom i tid som tur var. Min första lektion jag hade var engelska och den lektionen vill man verkligen inte komma sent till för läraren är super satsig. Min andra och sista lektion var selfdefense. Det var riktigt kul idag och vi började med riktiga sparkar och sånt. När jag och Angelina skulle hem tog vi våra cyklar med på bussen och sedan stack jag direkt till cykelverksataden i Seal Beach. Jag passade på att köpa en cykelkorg för 5 dollar!! äntligen har jag en korg! Medan jag väntade på att han skulle bli klar stack jag till subway. Jag var så himla törstig när jag kom fram så jag sa att jag ville ha den största colan de hade haha. OMG vad den var stor. Aldrig sett något liknande. Var till och med tvungen att ta bild på den. Efter det gick jag snabbt in i en surfingaffär, men det de hade var ganska dyrt. Funderar på att köpa en begagnad... Imorgon på surfingen ska de som redan har brädor ta med sig dom till stranden så ska vår tränare berätta vad som är bra/dåligt med dom vilket känns skönt, för jag kan verkligen iiiingenting om sånt där. Wish me luck!
 
 Här är jag om några veckor.
 

Tillbaks till stude-livet

Publicerad 2013-09-04 06:20:17 i Allmänt

Min första lektion idag började klockan 11.00 då jag hade engelska. Vår fösta termpaper ska vara inlämnad på torsdag och jag blev precis färdig med den. scooore! Sedan hade jag selfdefence men vi gjorde mest stretchingövningar vilket oviga jag, verkligen behöver. Efter det hade jag laboration på biologin. Vi skulle avgöra med hjälp av olika metoder om omogna bananer har mer eller mindre stärkelse än mogna bananer. mycket intressant tänker ni säkert...
 
Min grupp blev färdig först och vi fick sluta 1 timme tidigare. Nu ska jag och Angelina fortsätta kolla på true blood och sen är det läggdags. Gonatt!! (eller gomorron)

Laborday!

Publicerad 2013-09-03 19:06:39 i Allmänt

Igår var vi lediga från skolan för att det var laborday. Vi tog det ganska lugnt för vi var alla ganska slitna från kvällen innan. Men det var skönt att göra ingenting för en gångs skull. På kvällen grillade vi med våra roommates och tre andra tyskar som var väldigt trevliga. Känner att jag kommer lära mig mer tyska än engelska när jag är här haha... Efter maten badade vi i jacuzzin. Kunde inte bli mycket bättre.
 

undervattenskameraN

Publicerad 2013-09-01 23:29:00 i Allmänt

Det är så himlaaa varmt här! omöjligt att hålla sig fräsch för man svettas hela tiden. men vi gick ner till poolen och svalkade oss och nu känns det mycket bättre! 
 
 

Shopping in LA

Publicerad 2013-09-01 08:03:00 i Allmänt

Idag stack jag och Angelina till Los Angeles för att shoppa loss. Vi stack runt 10 på morgonen och tog bussen till metron som ligger i Down town Long Beach och så tog vi metron in till Los Angeles vilket tog ca 1 timme. När vi var framme såg vi Macys på andra sidan gatan. Vi älskar macys för det är så jäääkla billigt! Köpte levi's shorts för 70 kronor och ett Tommy Hilfiger linne för 100 kronor. Galet billigt asså. Men det fanns inte många andra shoppingaffärer i down town så vi bestämde oss för att åka till Hollywood med vårt metrokort efter att vi hade ätit.Shit va mäktigt det var där. Känslan när vi såg hollywood-skylten va underbar!! Vi gick runt längs gatorna och kollade runt i några affärer till, sen runt 7 på kvällen var vi trötta och tog metron tillbaks till Long Beach. Väl där missade vi bussen hem till Seal Beach, så vi fick åka taxi hem. Oj va jag kommer sova gott inatt. Och för er som undrar så har min tå blivit lite bättre! haha
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela